projects

Chris O’Brien Lifehouse

Return to Projects

Project Chris O’Brien Lifehouse

Client Royal Prince Alfred Hospital

Architect Rice Daubney

Products euroHush

europanel worked collaboratively with the design team on the main feature wall, spanning an expansive 12 floor atrium, to create a visual connective spine starting at the main entry foyer reaching up to the top of the building. euroHush S9 standard pattern was specified in prefinished veneer for both its acoustic and aesthetic qualities.

The greatest challenge faced, and successfully executed, was the framing and installation of our euroHush product off a 1m wide scaffold, 12 floors high. Lifehouse was designed to create a homely environment for patients and their families in their greatest time of need and europanel’s willingness to work with the design and construction teams and fully manage the installation of euroHush achieved an outcome that exceeded everyone’s expectations.